kedd, január 22

Nemzeti Színház - először



Ma először voltunk a Nemzeti Színházban. Jó, tudom, mehettünk volna hamarabb is – én, aki fennen hangoztatom mindig, hogy mennyire szeretek színházba járni, már sokszor gondoltam rá, hogy ha más nem is, de „illene” itt is megjelenni, csak hát ugye én a könnyedebb darabokat kedvelem…. (nahát).

Mindenesetre most alkalmunk nyílt menni, mert a Népszavától még karácsonyra kaptunk két jegyet a ma esti Szent Johanna c. előadásra.

Nem mondom, hogy nem tartottam tőle egy kicsit- ugyanis én ezt a darabot már láttam. Még anno, általános iskolás koromban az anyuéknak ugye volt bérletük, a kaposvári Csiky Gergely színházba, és nagyon-nagyon sokszor én mentem az Apuval. Nade. Mit ért meg egy 7.-es gyerek a Szent Johannából? Mert ugye ez is volt műsoron…. egyetlen momentumra emlékeztem a darabból, mégpedig arra, hogy Johanna a gyönyörű hosszú haját csutára levágta… nekem akkor rövid hajam volt, és nagyon szerettem volna olyan szép hosszú hajat…. úgyhogy baromira nem értettem az egészet….

Namost viszont olyan nagyon tetszett az előadás, hogy azt el sem tudom mondani!
Volt benne aktualitás, politika, humor, minden…. Eddig is nagyon szerettem az Alföldit, nade ezek után meg aztán pláne feltétlen híve leszek :)
T. is nagyon élvezte az egészet, úgyhogy meg is fogadtuk, hogy ezentúl sokkal gyakrabban megyünk majd együtt is színházba.

Egyébként a héten van a Kultúra napja, és én azt hiszem, hogy idén ezt méltón meg si fogom ünnepelni: csütörtökön még megyek D-vel a Walt Disney csodálatos világa bűvészshow-ra a Kongresszusi központba, aztán péntekre meg meghívásom van a Viktória c. operett premierjére…

Úgyhogy panaszra egyenlőre nincs okom  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése