kedd, június 19

A tervezett program

No, a doki szerint bátran elindulhatunk holnap, G. vel nem lesz nagy baj, benyalt valami vírust, de hála istennek nem súlyos a helyzet. Ma már láza sem volt, együtt mentünk ki a Mama elé az állomásra. Bőrönd összepakolva, gyógyszerek adagolásának leírása az asztalon... minden megvan.

A tervezett program a következő: (lehet előre irigykedni... :))) Jó fej vagyok, tudom...)

Gasztronómiai kalandozás Olaszországban Segal Viktorral és Kertész Mirjammal

Ismerje meg a kulisszatitkokat az olasz olívaolaj, parmezán, pármai sonka, balzsamecet és szalámigyártás körül! Utunk során borászatot és pezsgőgyárat is látogatunk, illetve megismerkedünk jellegzetes helyi kulináris különlegességekkel.
2012-es Garda-Gastro Túra
Időpont: 2012 június 20. szerda – június 24. vasárnap
Javasolt programok:
Szerda :
8.00 órakor találkozó
a Coninvestnél Budaörsön, egy kávé elfogyasztása után indulás busszal Olaszországba, Segal Viktor társaságában, tervezett érkezés 16 – 17 óra körül a szállásra (www.hotelterrazzo.it)
a szállás elfoglalása, welcome drink a szállodában
18.00 órakor indulás: Borkóstolások a környékbeli pincészetekben:
Borok: igényes bio borászat, mely helyi Garda tói szőlőfajtákat termel: Marzamino,
Groppelo, Garda Cabernet (5 évig a Gambero rosso 3 kelyhes kitüntetését nyerte el
a Bordeaux-i borversenyen). Helyszín: La Pertica Raffa di Puegnago ca. 7 km a hoteltôl, XVI. század beli épület, kóstolóterem és bortrezor
Vacsora a szállodában
Csütörtök: Délelőtt kirándulás Gargnanoba a Garda tó legjobb olívaolaj termelôjéhez, üzemlátogatás
és olajkóstolás, majd séta Gargnanoban és Gardonéban
Ebéd egy jellegzetes helyi trattoriában La Brasa Tremosine Val di Brasa-ban ahol a helyi „spiedo-t” fogjuk megkóstolni.
Délután pezsgőkóstolás: 15.00 Franciacorta:
Ez a kicsi borvidék az Iseo-i tó és Bergamo között terül el, ca. 70 km-re a hoteltől, világhírű a klasszikus módszerrel előállított habzó borairól amit régebben Champagne-nak hívtak.
http://www.diwinetaste.com/dwt/en2005072.php
20.00 vacsora a hotelben
Péntek:
kirándulás Modenába, Maranelloba és Carpiba
8.30 Indulás busszal reggeli után Carpi-ba, utazási idő ca. 1,5 óra
10.00 látogatás Carpi-ba a parmezán gyárba
http://www.caseificiosangiorgio.it/
11.30 transzfer Carpi-ból Maranello-ba,
Ferrari múzeum látogatás, ca. 30 perc áll rendelkezésre
http://www.ferrari.com/Italian/About_Ferrari/Museo-Ferrari/Pages/Home-Museo.aspx
ebéd egy helyi étteremben
15.00 látogatás egy igazi sonka üzemben
17.00 látogatás a Malpighi, Modena –i balzsamecet gyártónál – ca. 25 perces utazás
– látogatás és kostoló ca. 45 perc, az ecet 10 Euro / üveg (klasszikus minőségben)
http://www.acetaiamalpighi.it/
20.00 Vacsora a szállodában Salóban
Szombat:
Látogatás a heti piac gasztronómiai során (a szállodától 2 perc séta)
12.00 óra indulás Manerba-ba
ebéd: 3 villás, 1 Michelin csillagos étterem, Il Capriccio Manerba del Garda-ban
http://www.ristorantecapriccio.it/
Délután:
Marzocchi Azienda Agricola, látogatás egy helyi szalámigyártónál
Marzocchi Mario
Este:
kirándulás hajóval a Garda tó szemközti partjára, ott vacsora
Vasárnap:
reggeli után indulás vissza Magyarországra.

Szarul hangzik :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése