péntek, július 27

Cicák Murphy-módra




Holnap utazunk nyaralni…. mint tudjuk, minden nyaralás előtt bejön a Murphy-féle törvények valamelyike…. nálunk most a macska okozott némi fennakadást.

Mivel ugye vemhes, és nekem fogalmam sem volt a szülés várható időpontjáról, két hete folyamatosan aggódva lesem, hogy vajon, mekkora lesz még az állat hasa, mielőtt lebabázik.
Aggódtam, merthogy amíg nem leszünk itthon, vajon ki fogja etetni???
Így aztán beszéltem a szomszédokkal, akikhez szintén bejáratos az állatunk,Ők megígérték, hogy adnak neki hamát, de biztos ami biztos alapon, egy nagyon kedves barátunkra is rácsaptam, mint lehetőség… szegény srác ajándékot vásárolni jött át a barátnőjének,én meg letámadtam, mondván, egy utcával arrébb lakik, kap kapukulcsot, néha vessen már némi étket szegény leendő kismama elé… meg is ígérte,és megbeszéltük, hogy mivel mi pénteken 9kor indulunk itthonról, nyolcra átjön, én meg mindent megmutatok, hogy mit hova tettem.
Egy dologgal nem számoltam, mégpedig, hogy a kiscicák pont csütörtök este érkeznek…. pedig így lett.
Ma reggel még elvittem a gyerekeket az oviba, majd, mivel T.már nem akart bemenni dolgozni, csaptunk egy kis vásárolgatást délelőtt. Délután berámoltam a bőröndökbe, majd fél nyolckor befutottak a Kláriék is.
Fél kilenc felé még valamit ki akartam venni T. szekrényéből, hallom ám, hogy a macska veszettül dorombol odabe’…. ki akartam szedni a sarokból, de ahogy benyúltam, valami nagyon nem nagymacskához valóra tapintottam…. Visítottam T-nek, hogy hozzon zseblámpát, bevilágítok, látom ám, hogy bizony, megsokasodtunk…. 4 kiscica született!!!! Az anyacica tényleg nagyon szerethet engem, mert szó nélkül hagyta, hogy a kicsinyeit sorban átpakoljam egy puha törcsivel kibélelt dobozba, majd őt is melléjük rakta. Az egész dobozt kitelepítettük a kertbe, méghozzá a játékvonatba, merthogy akkor se ben nem áznak, se nem bánthatja őket más állat olyan könnyen… G. eddigre már aludt, de D. teljesen odavolt, egy órán keresztül bámultuk a kicsiket…. holnap reggel jön Dani, jól meg fog lepődni, hogy 1 macska helyet ötre vállalt pesztrálást….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése