vasárnap, március 11

A szülinap



Pazar kis szülinapozás kerekedett itten! Igaz az, hogy ahogy nőnek a gyerekek, úgy lesz ez egyre jobb.
Reggel már látszott, hogy az évek óta tartó jó szerencsénk az időt illetően idénre is kitart (nem baj, tudom én mikor fogja az idő megbosszulni magát: húsvétkor, akkor tavaly is esett…). Ragyogó napsütésre ébredtünk, úgyhogy a díszítést is pikkpakk össze tudtuk hozni, mert a gyerekek kimehettek addig nyúzni az új verdát. 10 után nem sokkal befutottak a vendégek, esküszöm, mintha megbeszélték volna, tök egyszerre érkezett a két csapat (Bóbiék otthonról, Apuék Kecsóról).
A gyerekek persze fel voltak pörögve, és így, hogy már öten vannak, elég korrekt kis hangzavart tudnak sikeríteni pillanatok alatt. Hát, a Petra is már akkora, hogy csak néztem. Bóbi igen édin felöltöztette, és rendesen körbe is dongta mindenki rögtön, lévén ugye az egyetlen lány a csapatban.
Mondanom se kell talán, a fényképeken is látszik, hogy legnagyobb sikert idén is a sok sétáló luficica aratott. Próbáltunk egy olyan fotót összehozni, ahol az összes gyerek rajta van, és minimális számú macska, de mint látható, a siker mérsékelt volt.
Az ebéd is nagyon ízlett mindenkink, nem különben a torták. D. teljesen odavolt a kis színes tortájáért, úgyhogy már most feljegyzeteltem, hogy jövőre is hasonlót szerezzek be (hálistennek a cukrászda nagyon rugalmas, bármelyik tortájuk tetszőlegesen módosítható. Ez a modell eredetileg repülőkkel és buszokkal volt dekorálva, de telefonon egyeztettünk, hogy cicás legyen… tök kis szép lett.).
A nap fénypontja volt még az ajándékozás természetesen. D. kapott a családtól (márhogy a húgaimtól) egy igazi biciklit. Hogy használni mikor fogja, az kétséges, mert elég hamar lemászott róla, de ez végül is érthető, lévén ez a járgány jóval nagyobb, mint az eddig nyúzott futóbringája, de én őszintén reménykedem benne, hogy előbb-utóbb ráérez az ízére.

A vendégség hat után ért véget. A kölkök elégedettnek tűntek, mi nemkülönben… és már az ötödik volt…. Figyelem, közhely következik: hogy hogy repül az idő, istenem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése