péntek, január 9

Luca foga

Mostanában mindig az van, hogy délelőtt tök jól eljátszik magában a gyerek (kisebb-nagyobb segítséggel, értsd ezalatt, hogy néha újra kell futóznom a kisautóit- lejön a gumi a kerekükről, és vissza kell passzítani, még mielőtt a kutya megkaparintja), de estére már elégg unja a búrámat, így kész megváltás, amikor Apja hazaér. Rendszerint ilyenkor megnézik a legújabb Verdák vagy hasonló videókat a Youtube-on, vagy pedig a WII-n játszunk az autóversennyel (néha én is nyerek…főleg, ha a legmenőbb kocsira sikerül lecsapnom), majd együtt fürdenek, aztán vacsi, szuszka. Az angolos napok (tegnap is csütörtök volt, mehettünk ismét) üdítő változatosságot jelentenek, úgy lefárad a nagy játékban, hogy nincs vele utána semmi gond, alszik fél délután (én is), és ilyenkor realizálhatom, hogy már megint eltelt egy hét(egyébknt a 11. hetet kezdjük mától).

Ma Lucának oltást kellett kapnia, mondatm Gabinak, hogy jöjjenek el előtte hozzánk játszani kicsit. A két törpe álltalában nagyon jól elvan együtt, de ma valami front lehetett, mert az első egy óra civakodással telt (mindenkinek a másiknál levő játék kellett volna, de a csere önmagában persze nem kielégítő), de aztán csak egymásra hangolódtak. Volt közös Bobocarozás, meg kergetőzés, meg minden. Csak aztán amikor indulni akartak, Luca kiugrott Gabi kezéből, és hasra esett olyan szerencsétlenül, hogy a két elülső fogából letört egy darab… Úgyhogy nem csak oltásra mehettek, de a gyerekfogászatra is, de megnyugtattam Gabit, hogy nem baj, ha kicsit szexepiles lett Luca, mi azért így is hibátlan árunak tekintjük, és bármikor átvesszük feleségnek, főleg, ha megtanul majd főzni. Ezen jót röhögtünk, kicsit oldódott a feszültség, de azért tényleg bosszantó, hogy az ember egy percre le nem veszi a szemét a törpékről, és mégis megtörténik ilyesmi…

Viszont ami mindig feldobja az embert, az a fejlődésük: Dávid pl már tök egyedül tud akár még spagettit is enni! (a romok ugyan számosak utána, de sebaj). Fejlődünk, férfiasodunk, a férfiállatok így esznek…büszke vagyok rá, na!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése