Még
egy dolog történt az elmúlt napokban, ami említésre méltó, mégpedig az, hogy
megérkezett az új háztartási gépünk… én egy kicsit, bevallom, szkeptikus voltam
vele kapcsolatban, de minekutána már csináltunk vele csirkemellet is, és az is
valóban olyan finom szaftos maradt, mint ahogy néhány helyen már étteremben is
lehet enni, rájöttem, hogy igenis van nálunk létjogosultsága.
A
sous-vide technológia lényege konyhanyelven (háháhá), hogy a húsokat
vákuumfóliába csomagoljuk, légmentesen lezárjuk, és viszonylag alacsony (60-80
fokon, mindenképp forráspont alatt) készítjük el, viszonylag hosszú idő alatt
(kacsacomb akár 8 órát is ülhet a fürcsiben).
A
húsok így minden nedvességet, szaftot magukban tartanak, nem száradnak ki, a
zöldségek több vitamint őriznek meg, és ízletesek is lesznek. Arról nem is
beszélve, hogy egy sous-vide gépben elkészített kacsamell (vagy bármi más) úgy
ahogy van, berakható a hűtőbe, és egész héten bármikor elő lehet kapni, csak
rápirít az ember egy kicsit, és 10 perc múlva omlós sültet tud tálalni… hétköznap
hogy tud ilyennek örülni az ember, nem igaz?
Úgyhogy
most szuvidolok ezerrel minden nap, kihasználom ezt az előnyt, hétvégére nem
maradnak kaja nélkül a népek… merthogy mi Civukával elmegyünk egy kicsit
wellneselni, Kati meg Klári jönnek majd vigyázni a kölkökre.
Nem
mondom, hogy nem várom már, ránk fér némi pihi….
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése