hétfő, május 30

Koldusopera


Tamás már szombat este haza is jött, mondta, hogy nem volt semmi gond, D-nek esze ágában sem volt mondjuk azért rinyálni, hogy ő feltétlen haza akarna jönni az apjával, szó se volt róla, remekül elvolt. Este azért még felhívtuk őket persze telefonon, mondta Klári, hogy a délutáni alvás is lement csont nélkül, egy csomót kajált is a gyerek, nem lesz semmi gond. Halelúja.

Én meg tegnap este otthon hagytam a maradék két pasasomat, és jó elmentem színházba Kékezüsttel, merthogy ugye bérlet, hálisten, hogy van, legalább ilyenkor „kötelező” menni… hehe.

A Koldusoperát néztük meg a Tháliában… nos, nekem nagyon tetszett, de nem volt mindenki így ezzel, Gabi sem volt elájulva, és találkoztam még ott ismerőssel (igen, mindenhol van belőlük… sűrűn élek, na), aki szintén nem volt elvágódva.

Be kell valljam őszintén, az eredeti darabot még nem olvastam. Azért mondom, hogy még, mert kíváncsi vagyok, hogy az mennyiben tér el a tegnapi előadástól… rá is kerestem ma a gugliban, meg is találtam, és ahogy átfutottam a szöveget, azt láttam, hogy az nagyjából meg is egyezik a tegnap hallottakkal. Viszont a látvány… nos, volt benne pár olyan poén, hogy vinnyogva röhögtem… Bicska Maxi 5 haverja, köztük Kenny a South Parkból… király. És H.Jakab… nem kicsit lányos allűrökkel… kész voltam. Rég röhögtem ennyit egy darabon, szerintem érdemes megnézni. Jó volt.

Ééééés mivel természetesen gépet nem vittem, kénytelen voltam a neten kupászkodni, hogy már mégiscsak legyen valami kis "dekor". Aki a képre kattint, megtalálja a származási helyüket. DE! Megjegyezném, hogy a képek tetszenek, szépek, de nem azért választottam ezeket, mert egyetértek a kritikával.

Mondjuk igaz, ami igaz, nem is úgy ülök be egy darabra, hogy így sorban végigvegyem az előadás "alkotóelemeit" (és mindent lefikázzak), mert nem értek hozzá. A kritikát olvasva azt gondolom, hogy talán én jártam jobban. Biztos isten, hogy továbbra is annyit megyek majd színházba, amennyit csak lehet, de az életben nem teszek egy lépést sem azért, hogy irodalomkritikus legyen belőlem. Nem röhögni, olvasd el a kritikát, és érteni fogod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése