szerda, június 29

B!Chef

Nagy fába vágtam a fejszémet kanalamat…elindultam egy receptversenyen.

Csak mert nem volt jobb dolgom, ja. Most meg izgulok.

Az úgy volt, hogy hát ugye én már többször is voltam a Baldaszti’sban, bevásároltam már jó néhány tuti dolgot, és ugye manapság, ha valahova rendszeresen járunk, akkor nem elég, hogy oda járunk, hanem lájkoljuk is ugye a Facebookon, követjük, kommenteljük (én meg pláne, a beszélőkém ismert…), naéshát vasárnap este, ahogy nézegettem az Fb-t, feltűnt, hogy a Baldaszti’s receptversenyt hirdetett. Nosza, megnéztem a kiírást (a lényeget másolom, teljes kiírás itt: B!CHEF

„készíts bármilyen kreatív ételt, amihez felhasználod a CLOVIS vagy a TAMARIS mustos mustárját, valamint a Michelin-csillagos éttermek fűszerbeszállítójának, a neves THIERCELIN családnak bármely, szabadon választott fűszerét. Fotózd le az ételt, oszd meg a Facebookon velünk és barátaiddal, és gyűjtsd a lájkokat!”

Első gondolat: nyerni kéne…

Második gondolat: demiafrancotcsináljak????

Harmadik gondolat: hopsz, hiszen én ezt a mustárt kóstoltam anno, a Segal Viktor által tartott Baldaszti’s órán a Csillagánizsban…..és hiszen ez édeskés!!!!!!! Nem mellesleg, finom. Szóval, ha édeskés, akkor édességbe kéne rakni, az legalább meglepő. Jó. Édesség. Mustos. Frankó. Szőlő. Frankó. Nyár van. Fagyi. Tejszín+szőlő=hasmenés. Elvetve, tejszín nem kell. Akkor sorbet. Jó.

Na, hétfőn elrongyoltam szőlőért, legyártottam az alapot, hűtőbe vele, majd kedden irány a Baldaszti’s, mustárért (mert itthon pont az persze nem volt… Thiercelinben már jól állok, van vagy 6 féle cucc, de mustár nincs). Még jó, hogy amúgy is akartam Bóbival talizni, így összehoztunk ott egy reggelit, bekajáltunk, majd megvettük a mustárt. Amint hazaértem, remegő kézzel raktam össze a sorbet-et, mert hát ugye nem tudtam, végül is milyen lesz az íze…. De jó lett!!!!! Nosza, fagyigépbe vele…. Aztán este tálalás, fotózás (mondjuk világosíthattam volna rajta… de hát a kapkodás, ugye…), most meg aggódás és 5 percenként fészbuknézés. Érdekes két hét lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése