péntek, augusztus 13

Klári névnapja


Tegnap Klárinak volt a névnapja, rendeztek sütögetést a kertben, amit D. rettentően élvezett, állítólag több kilónyi húst is megevett. T. feladata volt a hús pácolása, Imréé a sütés, és mivel Kláriék sem igazán bíztak benne, hogy a sós vízben való pácolás az jó, kellett készíteni hagyományos olajas-mustárosat is… de legalább amikor minden elkészült, kiderült, hogy T. tud valamit (az alapötlet Heston Blumenthaltól van, ott láttunk ilyet először, aztán Ízbolygóéknál láttuk, hogy ők is így csinálják... ennyi profi nem tévedhet), az ő fajta pácolt husija ezerszer jobb lett, mint a hagyományos. Szóval a buli jól sikerült, és én is boldog névnapot kívánok még egyszer!!!

Ma meg Szemesre mentek újra, merthogy D. egyszerűen nem tudja megunni az ugrálást-csúszdázást…a Balatont korántsem élvezi ennyire, így marad a medencézés. Időközben Gábor kinövesztett újabb három fogat, a fájdalma alábbhagyott, és eszik egész nap… (egyébként 11 foga van, ami az ő korában egész szép teljesítmény).

Én meg továbbra is élvezem az egyedüllétet, bár már ennek is vége lassan… holnap megyünk az unokatesóm esküvőjére, a terv szerint Tamás délelőtt hazajön, glancba vágja magát, addigra én is elkészülök, oszt irány Tatabánya. Ott lesz az esküvő délután háromkor, először a polgári, majd a templomi, aztán konvojban megyünk Gántra, ahol lesz a lagzi, kaja-pia-pálesz… Ott alvós a buli hálistennek, kapunk szobát, úgyhogy T. is elhajolhat, ha akar…

1 megjegyzés: