kedd, március 3

Anya szülinapján-második rész: "Játék otthon"


Na, este meg megköszöntöttük Anyát! Apa nagyon kreatív volt, úgyhogy érdemes részletesen elmesélni. Először is, amíg Anya engem öltöztet, addig apa „dóóógom van” felkiáltással kiment a fürdőböl, mondta, hogy amíg nem szól, addig ne menjünk utána….hallottuk, ahogy fel alá rohangál a lakásban (néha hallatszott az ajtócsapódás, meg a halk dübörgés), majd 10 perc múlva szólt, hogy kijöhetünk.

Sehol nem látszott semmi különös, de Apa karonfogott, kimentünk együtt a garázsba, és először is behoztunk Anyának egy dobozt, amiben benne volt a TORTA. Ezt direkt írtam így nagybetűvel, mert közösen megállapítottuk, hogy ilyen jó tortát még életünkben nem ettünk…abból a cukrászdából volt, amiből Apa múltkor azokat a fini kis sütiket hozta, és mivel mindegyiket meg tudják csinálni torta formában, Apa azt a kókuszosat hozta, ami Anyának a legjobban ízlett. No, és persze Anya kapott ajándékot is, de nem csak úgy snasszul átadva, hanem egy kincskeresős játékkal kombinálva. Ezt leírom, mert Anyának annyira tetszett, hogy tisztára meghatódott tőle…

Szóval:

A torta mellé Anya kapott még egy borítékot is, benne egy levélke:

„Kedves Drága Feleségem! Boldog XXXIII. Születésnapot kívánok Neked!

Eme jeles napon nem maradsz meglepi nélkül,

Számodra egy logikai rejtvény készül.
nincs ajándék verejték nélkül,

Indulj hát a világ

Kutass, keress,

Tovább babérjaidon ne ülj!”

Na, akkor Anya szinte rögtön meglátta a következő borítékot az asztalon, azt hitte könnyű dolga lesz, de nem:

„Látom az utasítást komolyan vette,

Formás kis feneked már fel is emelted,

A keresés nem marad eredmény nélkül, sikeresebb lehetsz valahol felül”

Azért Apa nem bízta a véletlenre, és odarakott egy csigalépcső fotót is, hátha Anya közben egy kicsit eltompult, így aztán azért egyből rájött, hogy fel kell mennie az emeletre…ott a szobaajtón volt a következő boríték:

„A siker kapujába érkeztél,

Valahol itt fent van már a cél,

Amelyik kezedet gyűrűm díszíti,

A sors az utadat arra készteti”

Itt volt egy földgombbárszekrény képe, amilyen nekünk is van, úgyhogy Anya szinte azonnal rájött, hogy ott kell keresgélnie…ott volt még egy boríték:

„Ím itt a hely, hol nemhiába keresel,

Kerek alak rejti a meglepetésedet,

Váltsd tetté hát sejtésedet”

Na, és a gömbben belül volt egy csomag, meg egy boríték, de először a csomagot kellett kinyitnia, abban pedig benne volt a Jóbarátok sorozat (én is nagyon szeretem ám!!! Van hogy 15 percig is nézem, ha Anya beteszi!) hiányzó 4 évada, úgyhogy Anya nagyon örült. De a borítékban volt még egy levél:

„Fejtörő után legyen most már játék,

Dávid birodalma téged nagyon vár még,

Leérve a trónörökös szentélyébe,

Bújj a levélkém mélyére”

És egy komód képe, hogy ne kelljen az egész szobát felforgatni…de Anya már annyira izgult, hogy csak úgy találta meg a (az egyébként legelőször megnézett fiókban levő) borítékot, hogy az egészet összetúrta, de végül meglett:

„Fiunk szobája nem cél, csak tranzit,

A rémségek polca rejt még valamit”

Itt is volt képecske, bár nem segítségnek, csak dekorációnak szánva…ezt mellékelem, mert Anya annyira röhögött tőle, hogy majdnem bőgés lett belőle…ugyanis apa ekkor vallotta be, hogy azért a versekhez a fél cég adott segítséget, de a horroros dekort pl Ő találta!!! Anya meg akkor vette észre, hogy a rémületes szörny szájában egy kisgyerek jajong…és kérdezte Apát, hogy akkor most emögött milyen szándokot sejtsen?...Szegény Apa meg sápadtan mondta, hogy Ő a kiscsávót nem is vette észre..na, ekkor Anyából úgy kitört a röhögés, hogy majd megpusztult…

Na, amikor már kitörölte a könnyeket a szeméből, akkor azért rájött, hogy a rémségek polcát még meg kell nézni. Igenám, csakhogy először a Stephen King könyveihez futott, ahol nem talált semmit, erre Apa mondta, hogy „Khmm, a DVD-k”, így irány az emelet…csakhogy horrorDVD az van Anyának vagy 80…melyikben lehet a boríték? Apa mondta, hogy hát azért a címből rá lehet jönni…Anya nézte is sorban, de először a ’Vörös sárkány’t nyitotta kis hiába, aztán az ’A rém’-et, akkor már megint nagyon röhögött (esélyes volt az ’Ideglelés’ is nagyon), de aztán megakadt a szeme a ’AZ ÁTOK’ című remekművön, és nyert…

Ebben volt az uccsó boríték, benne a levél (nyugi, ez az uccsó), meg egy darabokra vagdosott képecske:

„A képen nem más van elrejtve,

Mint a második ajándék helye,

Ha ügyesen illeszted össze,

A szád garantáltan nem lefelé lesz görbe!”

Na, nem cifrázom, összerakta, a képen egy sarok ülőgarnitúra volt, így aztán felnyitotta a fenti garnitúra ágyneműtartóját, és megtalálta az új laptopját….Hát, nagyon boldog volt!!!!

Aztán ettünk egy kis tortát, és én mentem aludni…

De mondanom se kell, nagyon élveztem az egészet!!!

1 megjegyzés:

  1. Hű, ezt még olvasni is izgi volt. :)
    Nagyon jó ötlet volt! Gratula érte férjecskédnek! :)

    VálaszTörlés