vasárnap, március 8

A Nagy Szülinapi Parti!!!



Ugyan csak kilencedikén lesz igazából a születésnapom, de mivel ma van vasárnap, és ma nem kell dolgozni, mára hívtuk össze az egész nagy családot, hogy megünnepeljünk engem (meg egy kicsit Anyát a szülinapja, meg egy kicsit Apát a névnapja miatt).

El is jött mindenki, akit meghívtunk: Jött a Bóbi a Ricsivel, Zsófi a Fecóval, Vira mama a Papával, a Dédike….és ez csak Anya családja J A Klári nagyi már pénteken jött segíteni az előkészületekben, a Kati meg szombaton, főként, hogy engem pesztráljon, de kellett is ennyi segítség, mert nem semmi mennyiségű kaja készült. Apa ragaszkodott hozzá, hogy Anya süssön fini tortát házilag, méghozzá a nagyon profi könyvéből, amit Tőle kapott karira (A könyv maga van vagy 10 kiló-vicc nélkül- ráadásul angol…én ugye még csak most tanulok, apjuk meg elég régen tanult, így azért volt némi sansza, hogy esetleg nem sikerül a dolog…ráadásul a recept még a tojás sárgát is grammra adja meg…anyáztam ám, mire mindent kimértem…de megérte…Anya). Emellett lett 3 féle sülthusi, meg saláta, meg magos-mustárral készült sültkrumpli, meg Yorkshire puding….plusz előételnek háromféle falatka… Úgyhogy kellettünk is ennyien az előkészületekhez.

Persze a legnagyobb meglepi az egyedi póló volt…Apa múltkor vérszemet kapott, hogy lehet már házilag is pólót készíteni, és kitalálta, hogy a szülinapomon mindenki kap egy olyat, amin én szerepelek, és abban kell majd ünnepelni…Kicsit nehezen, de összehozták!

(A nehézséget az okozta, hogy az első elképzelés szerint a lányok eperszínű, a fiúk meg sötétszürke pólót kaptak volna…és amikor pénteken megvettünk a pólókat, még örültünk is, hogy ilyen szép színeket kaptunk…. Csak aztán este 10kor, amikor rá akartam vasalni az addig kinyomtatott matricákat, akkor jöttünk rá, hogy enyhéz áttetsző a matrica, tehát csak fehér, vagy nagyon halvány pólókon mutat jól…így aztán szombat reggel Tamás nyomulhatott visszacserélni a Decatlonba a színeseket fehérekre, emiatt fel is hívtam Anyuékat meg Bóbiékat, hogy nyugodtan késhetnek egy órát…így azért eléggé blikkre lettünk kész…Anya)

Mindenkinek nagyon tetszett az ötlet, és azonnal magára is öltötte mindenki a cuccot…nagyon jól mutattunk együtt!

Aztán volt nagy kajálás, dumálás, kaptam rengeteg ajándékot, meg még ráadásnak egy Thomas tortát is…sikeres vendégség volt, na!!!!

3 megjegyzés:

  1. Még egyszer nagyon boldog szülinapot Neked, te nagyfiú! :)
    Igazán jól állsz mindenkinek. :) ;)

    VálaszTörlés
  2. Boldog Születésnapot kívánunk itt is mindkettőtöknek! Nagyon szép az új blog!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól sikerült a blog! Nagyon boldog szülinapot kívánunk! A thomas mozdonyos torta receptjét majd elkérném, remekül fest! puszi: Nika (és persze Barnabás)

    VálaszTörlés