péntek, június 11

Tali


Már hónapok óta tervezzük Dorcival és Gabival, hogy EGYSZERRE eljönnek hozzánk és tudunk talán kicsit dumálni… nem, ez nem igaz, mert már tapasztalatból tudjuk, hogy a beszélgetésből megint nem lesz semmi, inkább csak összeeresztjük végre a kölyköket, nehogy elfelejtsék egymást. Új versenyzők is csatlakoztak, a Gabiék házában lakó Anikó jött a Dájíékkal egyidős Zsófival, és a Gáborral egyidős Laurával.

Nagy élet kerekedett pillanatok alatt kettőre itt volt mindenki, 7 gyerek, mire összerendeződtünk Lucával már indultunk is Dávidért az oviba. Zabálnivaló volt Luca az úton, elmondta, hogy hozott ám fürdőruhát, cicitartósat (így mondja). Kérdezem, hogy a cicitartót is fel akarja venni? Igen, mondja, mert ő lány… behalok.

Hát, nem volt egyszerű, 4 csecsemő (Dalma, Gábor, Laura, Reni baba) és 5 rohangálóképes gyerek… volt olyan hogy egy felnőttre 4 gyerek jutott a medencében… még jó, hogy volt elég úszógumi- karúszó (tegnap T. hazafelé beugrott a Metróba, és onnan is hozott felszerelést. Bár itt jegyezném meg, hogy ritka gusztustalan emberek vannak: az egyik karúszós dobozban 1 db!!! karúszó volt csak… valami köcsög úgy döntött, spórol 500 forintot, és 2 dobozból kilop egyet-egyet. Szívemből kívánom neki, hogy élete legnagyobb megtakarítása legyen, és legközelebb, amikor valamit véletlenül pénzért vesz a kölykének, az legyen gyári hibás. Na.). Természetesen mindegyik gyereknek az kellett, amit épp már viselt valaki, de elsimítottuk az ilyen nézeteltéréseket (a rutin, meg az évek).

Mindenki kapott pálcás jégkrémet (meg is lepődtem, hogy

  1. mindenki meg tudta mondani, hogy vaníliásat vagy csokisat kér-e
  2. volt 3 csokis 3 vaníliás, és nem mind a négy jégkrém kompatibilis gyerek akart egyfélét, hanem ketten ilyet, ketten olyat
  3. mindenki a sajátját ette meg, és senki nem kezdett hisztizni, hogy a másiké jobban tetszik neki….

Kezdenek felnőni a kölkök, úgy látszik….)

Na, nem ragozóm, jó vót’, sok ilyent még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése