szerda, október 20

Mit rajzoljunk anyának???


És ha már a telefonálást, mint mentőövet említettem tegnap, ma D., mintha csak olvasná a blogot, újabb „beszólással” örvendeztetett meg.

Tegnap, mikor az apja ment érte az oviba, büszkén mutatta legújabb rajzőt, amin egy elég jól felismerhető autó volt. Haza is hozták a múvet, ki is raktuk D. faliújságjára, és együtt örvendeztünk neki (D. ugyanis ritkán rajzol, nem szeret, és nem is tud… Én baromi elfogult vagyok ugyan a gyerekemmel, de az tény, hogy a rajz az nem az ő pályája… vagy csak baromi későn fog rákapni…mindegy, nem megy neki egyenlőre). A sok dicséret nyilván megmozgatott benne valamit, mert ma oviba induláskor közölte, hogy ma is fog rajzolni. Kérdeztem, hogy és mit fog rajzolni? „Autót” (Nahát….), „Autót fogok rajzolni apának és Gábornak!!!!”. Kérdem, és nekem nem????? „nem. Neked nem rajzolok autót. Neked telefont fogok rajzolni…”.

Hát félrenyeltem a nyálam a hirtelen feltörő nevetéstől….

Mondom, igen, telefont? „Igen… de nem tudok telefont rajzolni, úgyhogy majd megkérem a Vikit, hogy mutassa meg, hogy hogy kell”. Frankó, az óvónő is majd azt hiszi, hogy akkor is állandóan telefonálok, amikor a gyerekkel kéne foglalkozni…. Pedig, Viki, hidd el, hogy nem!!!!!

Ja, és még egy: a múltkor volt ugye a repülő-autó odakészítése a tányérokhoz… Tegnap este épp melegítettem Gábornak a tápit, D. is már alváshoz készült, előtte még „boltosat” játszott (fog egy autót (igen, autót), megkérdezi, mit hozzon nekem a boltból, én mondok valamit, eltolja messzebba verdát, és motyog „szia, szeretnék venni egy…t” „jó, köszönöm, szia!!!”, majd visszakanyarodik az autóval: „Anyuka, meghoztam!!!), és kérdezte, hogy levelet kérek-e, vagy csokigolyót, én félig odafigyelve rávágtam, hogy csokigolyót, mondta, hogy jó, beteszi a hűtőbe… Közben én vittem Gábort aludni, majd lefektettem D.t is… Később nyitottam a hűtőt… és ott voltak nekem a csokigolyók (meg egy levél is, hátha az is akartam, csak nem mondtam…)… figyelmes gyerek…

Ja, a golyók egyébként a virágok tövénél levő agyaggolyók…

6 megjegyzés:

  1. Hát akkor örülj, hogy nem a fülest rajzolta a fejedre. És itt nem a picimackósra gondolok, bár az is jól mutatna.

    VálaszTörlés
  2. most lelestem a hűtőtöket..

    nálunk jövő hét végén lesz libabuli.. :)

    már a csomag méretéből liba combra saccolok bár lehet, hogy csak kacsa :)..

    szóval én 8dbot sütök :) épp tennap rendeltem meg :)..

    de a kenyér miért van hűtőben?? mit nem tudok én pék létemre, amit Te igen???

    amúgy a hűtő állaga nagyon hasonlít a miénkre :) fele gyerekcucc (danett, joghurt) :)leveles tészta... tejföl, :) sonka... :) hál' isten jobban élünk mint 8 éve :) :)

    VálaszTörlés
  3. Kékezüst: még megérhetjük...de azzal tán még ő nem is látott...te is tudod, ha ott van, akkor esélytelen másnak szóhoz jutnia... még nekem is, pedig az már tényleg durva...

    VálaszTörlés
  4. kacsa, mai vacsi,hármat sütök, már most jó illata van, de még egy óra kajáig (éhes vagyoook).

    A kenyeret T. rakta be, nem én voltam a bűnös (igazából ezt a fajtát nagyon ritkán esszük, tök rászoktunk a frissen kisüthető zsemlékre, csak valami kajába kellett a múltkor kenyérszelet, és megmaradt, és T. szerint így jobban eláll...)

    VálaszTörlés
  5. ja, és jólét: láttam a házatokat, tudom hogy gazdag vállalkozó lettél :))))

    VálaszTörlés
  6. najah... és igazi vállalkozó :) a ház az asszonyé :)

    nevemen semmi...

    csak a hiteles autó :)

    de viccet félretéve tényleg hasonlit a hűtő összetétel... olyan tipikus gyerekes hűtő :)

    VálaszTörlés