csütörtök, október 14

Szüreti buli, és edzés


Tegnapelőtt szüreti buli volt az oviban. Viki megint lelkesen fotózott, látszik, hogy a gyerek(ek) nagyon élvezte(ék) a dolgot… Valamely anyuka vitt be igazi szőlőprést, úgyhogy volt szőlőválogatás, mustpréselés, utána körtánc… Hogy ilyenek a mi ovinkban sose voltak….

És ha már ott volt a fényképező, a tegnapi edzésen is készült pár fotó.

Egyszerűen el vagyok ájuldozva…olyan kis édesek, és látszik, hogy figyelnek az edzőre…

És ahogy ragyog D. kis pofija… alig várom, hogy legyen majd nyílt edzés, hogy lássam, ahogy tornázik. Itthon is mutat néha egy-két dolgot („figyelj, anyuka, tudod, hogy hogy megy a pók??? Így!” és bemutatja a pókjárást… szépen ugrál egy lábon is, a trambulinon meg kimondottan stabilan pattog…).

Tegnap egyébként ovi után D. Márkóékhoz ment játszani. Ez azért is jól jött, mert mára volt Vikivel megbeszélve, hogy fogadóórára bemegyek hozzá, hogy kicsit nyugiban tudjunk dumálni, de mára meg rendkívüli szülőit hívtak össze, úgyhogy felhívtam Vikit, hogy ha 4kor végez az oviban, jöjjön el hozzánk, mert D-t úgyis csak estére hozza haza Anett, tudunk beszélni nyugodtan (ezúton is köszi, Anett!!!). Jött is Viki. Kiderült, hogy nincs nagy gond (pedig kicsit aggódtam), összesen annyi, hogy D. mostanában egy kicsit visszahúzódóbb lett, nem nagyon akar a közös dolgokba betársulni (jó, azért a képen is látszik, hogy ez sem mindig van). Viki azt tanácsolta, hogy mivel ez fakadhat rejtett testvérféltékenységből, néha csináljunk olyan programot D-vel, amikor Gábor nincs ott… erre már én is gondoltam többször, csak hát úgy voltam vele, hogy a közös családi napok is kellenek… de ezek szerint kell neki az is tényleg, hogy CSAK Apával, vagy CSAK Anyával legyen kicsit… na, majd dolgozom rajta…

A mai szülői meg lezajlott szépen, nincs itt kérem semmi gond…

2 megjegyzés:

  1. na kérem :) a mi ovinkban minden ősszel van szüreti mulatság. Reggel visz mindenki egy kiló szőlőt, a nagy préssel kipréselik a levét, minden gyerek tekerhet rajta! Megisszák a mustot, énekelnek, szőlőt szemeznek, friss pogácsáznak! Pedig állami ovi :)) Hál' Istennek van ilyen is! :))

    VálaszTörlés
  2. Ezt sokan kéne, hogy olvassák.... Nagyon jó egyébként, biztos, hogy az ilyenekből tanulnak legtöbbet a gyerekek...

    VálaszTörlés