vasárnap, december 5

Az elfelejtett Mikulás


Komoly logisztikai megfontolásból mihozzánk ma jött a Télapó. Az ok az, hogy ha időben, tehát holnap hajnalra érkezne, akkor az milyen már, hogy „nézd, kisfiam, itt járt a Télapó, hozott Neked ajándékot, de most nem játszhatsz vele, mert megyünk az oviba”???

Úgyhogy mára jött, és passz. Este 11kor, mikor már mind a kettő stabilan aludt, T-vel beosontunk a kikészített csizmáikhoz a csomagokkal, és közben rötyögtünk, meg izgultunk (T:” baszki, ha most lebukunk, akkor soha többet nem fog hinni semmiben!!!”). Reggel meg én izgultam, nehogy D. már hajnali fél hétkor Télapóajit kezdjen keresni, merthogy T. had aludjon kicsit tovább…megbeszéltük, hogy mielőtt bontásra kerül a sor, mindenképpen felkeltem. Na, D. fél hétkor jön ki a szobából, kér még kakaót, majd leül mesét nézni… csa egy fél óra múlva hittem el ténylegesen, hogy A GYEREK ELFELEJTETTE a tegnap (meg 3-4 hete) bepromózott Mikulást!!!

Mindegy, kivárunk. Én már izgultam, mert nagyon kíváncsi voltam, mit szól az ajándékához (lásd lentebb, amikor erről beszéltünk, hogy mit is szeretne kapni), 8ig kellett várnom, akkor kezdett ébredezni Gábor. D. közölte, hogy Ő is bejön Gáborhoz, együtt bementünk… én rögtön láttam, hogy ugye G-nél nincs redőny, az Ő csomagjainak a sziluettje átlátszott a szalagfüggönyön, de D. még azt se vette észre!!! Hálisten T. meghallotta a „motozásunkat”, Ő is felkelt, így együtt kérdezhettük meg D-t, hogy „nem feledkeztünk el valamiről? Hát mért raktuk ki tegnap a csizmát???” Na, akkor aztán volt nagy futás a szobájába, megtalálta a csomagot, és lelkesen nekiállt szétcincálni… majd megnéztük Gábor mikulását is, és szerencsére mind a kettő nagyon boldog volt a cucctól (D: „Anya, én PONT ILYET akartam!!!” Hálistennek, fiam.”).

Fél tízkor meg megjött az én Mikulásom is, anyukám személyében, aki eljött pár napra, hogy segítsen nekem egy kicsit összeszedni magam (kicsit azért megrogytam ettől a kórházazástól…), valamint megkaptam a névnapi ajimat is Tőle: HB könyvét (tudjátok, ebben van a vodkás hal is… mindenkinek ajánlom, nagyon érdekes könyv, nagyon örültem neki).

Jó hétvége lesz ez, a gyerekek boldogok, anyu itt van, én meg bonbonozhatok kedvemre…

2 megjegyzés:

  1. Hmmm... tehetnék epés megjegyzéseket az autó színére, típusára.. vagy esetleg a vodkától gőzölgő halra...

    DE NEM...


    T. Mit kapott???? én erre lennék kíváncsi :)

    S.

    VálaszTörlés
  2. Ha jól értem, akkor te T-t egy orosz maffiózóhoz hasonlítod? :))))))))))))))))))
    Eszembe jut, amikor valaki tanácsolta neki, hogy ha már ilyen kocsival járkál, akkor tegyen a hátsó ablakba egy Pravdát, tutiziher, h nem lopják el, nem piszkálják...

    T. egyébként nem kapott semmit...majd karira! ;-)))

    VálaszTörlés