csütörtök, október 1

Büszke vagyok...

Fotó nincs, gép rendelés alatt, kapok egy szép újat Cicukától. Büdösnek büdös leszek, és a szememet majd szétszedi a nap, de megen tanultam valamit. Saját kert nincs. Na jó, ezt befejezem, jöjjön a lényeg:

Tamás ment ma a gyerekért az oviba, és hozta haza az üzenőfüzetet, mert az óvónénik elkészítették az év eleji értékelést-jellemzést a gyerekről, leírták a tapasztalataikat a beszoktatási időszakról. Íme:

Kedves szülők!

Dávid hamar megszokta a bölcsődei környezetet, az itteni életet. Egy-két nap fordult elő, hogy az anyukától való reggeli elválás után sírt, de hamar megnyugodott. Reggelente vidáman érkezik, és aktívan telik a napja. Társait kedveli, különösen Márkot, vele sokat játszik a csoportban és az udvaron is. A másik csoportba járó nagyobb gyerekekhez is szívesen társul a kinti játék során, főleg a lányokhoz. Az óvodában dolgozó többi pedagógussal és dadussal is közvetlen, elfogadta őket, különösen Rob bácsit.

Helyét, jelét ismeri. Önállóan veszi le a cipőjét, felügyelet mellett egyedül mosakszik. Egyedül eszik, kicsit még maszatosan. Étvágya változó, elég válogatós, főleg a tésztát szereti. Ha végzett az evéssel, akkor már türelmetlen, rögtön fel akar kelni. Nagyon mozgékony, ezért az udvaron és a tornateremben kifejezetten jól érzi magát. Az edző (Péter bácsi) által tartott foglalkozást is nagyon élvezte. Figyelt az edző utasításaira, és azokat követte is. Az angol foglalkozásokon aktív, odafigyel, az elhangzott szavakat elismétli. Napközben és alváskor is szobatiszta. Amikor alszik, akkor is felébred arra, hogy pisilnie kell és kimegy a mosdóba. Azok a játékok, amikhez egy helyben ülni kell, pl: mesekönyv nézegetés, kirakózás, nem sokáig kötik le. Inkább az autókat tologatja körbe-körbe a szobában. Kérésre segít összepakolni a játékokat.

Üdvözlettel: Kriszti, Viki

2009. október 1.

Hízik a májam mint állat. Amúgy meg a jellemzés teljesen megállja a helyét, én ebből azt szűröm le, hogy nagyon figyelnek a gyerekemre, jól kiismerték ennyi idő alatt is, és nagyon örülök, hogy ilyen aranyosak, figyelmesek. Köszönöm.

2 megjegyzés:

  1. Ezt olyan jó volt olvasni! Vazze, hogy már itt tartotok, jellemzés meg üzenőfüzet! :-)

    VálaszTörlés
  2. (csak halkan: én is megkönnyezem majd' minden olvasáskor....)

    VálaszTörlés