péntek, március 26

Folyadék

Dávid a szülinapjára kapott egy olyan autópályát, amihez tartozott egy kisautó, meg egy vizes tartály. A tartály a pálya tetőpontján helyezkedik el, meleg vizet kell beletölteni, és amikor a kisautó elhalad alatta, akkor ráömlik a meleg víz, amitől az addig sárga kisautó piros lesz. (azt most nem részletezem, mennyire örülök neki, amikor a gyerek ezzel játszik a nappaliban…a víz persze fröcsög, meg kiborul… és még nem mondhatom azt, hogy ezzel kint játsszon, mert nincs annyira jó idő… mindegy, azóta legalább tényleg enni lehet nálunk a padlóról, hála a napi többszöri feltörlésnek… és most először remélem, hogy a gyerekem hű marad önmagához, és hamar ráun az új játékra… és végül is egy szavam se lehet, mert igazság szerint az utóbbi pár napban a színváltós kocsi főleg a fürdőkádban jut nagy szerephez.).

Ez a színváltós dolog rettenetesen tetszik neki, így aztán azóta beszereztünk még két ilyen színváltós autót, nagyon ragaszkodik hozzájuk. Viszont… kicsit nehéz neki megmagyarázni, hogy nem minden színváltós. Megyünk az úton, lát egy sárga kocsit, és kérdi: „ha betesszük meleg vízbe, akkó’ pios lesz??????”… és akkor az ember magyaráz, hogy nem „miért”, mert nem olyan festék van rajta, „miért”, mert ahhoz speciális festék kell… (mondjuk ez a szó, hogy „peciájis”, ez nagyon tetszik neki, nekem meg az, amikor ezt nyilvánosan is használja, és az emberek meg csak néznek)…

Ma aztán már nem is magyaráztam, csak röhögtem, amikor is ovi után játszott a kertben, egyszer csak megjelent egy szál ibolyával, és kérdez:

„Anyuka, ha betesszük folyadékba (így! Folyadék!!!!), akkó’ pios lesz???”… olyan aranyos volt… ráadásul újabban, amikor nagyon magyaráz, vagy valami nagyon izgatja, akkor kicsit még kancsalít is… zabálnivaló. Szóval folyadék…

Ja, és ma megtanultam valamit: mégpedig azt, hogy az amúgy héjatlan virslinek csak akkor van bőre, amikor az ember már megevett belőle másfelet, és nem olyan éhes… akkor már lehet reklamálni, hogy „jajta van a bőőője” , lehet szétcincálni, hogy a kissé fényesebb külső rétegből kitrutyizzuk a belsejét…fő a következetesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése